Hear no lie

Firkálmányaim

Miért nem lehet időben kiküldeni a csekkeket?

2016. szeptember 07. 17:42 - Ask no question

Tudom, tudom, 2016-ban nem a csekkekről kéne panaszkodnom, hanem be kellene fáradnom a bankomba és elintézni a csoportos beszedést. Vagy két perc alatt beállítani a neten. Meg is tenném. Komolyan. Ha lenne saját lakásom. Vagy egy házam. Ha a lakás tulajdonosa, amiben albérlőként lakunk, nem ragaszkodna a csekkes módszerhez. Ez a heppje, ez ellen nem tehetek semmit.

Ahogyan a csodálatos Főgázos csekkekkel sem, amikkel csupán a következő gondjaim vannak minden egyes hónapban. Fehér a színe. Hiába élünk mi a huszonegyedik században, ha a fehér csekkek ott ragadtak az előzőben. Neten nem tudjuk befizetni őket, de még a bevásárlóközpontos csekkbefizető automatáknál sem. Marad a posta. Igazából ezzel is megbékéltünk, sokáig vannak nyitva, nem olyan nagy ügy munka után elsétálni valamelyikbe.

Ami viszont nagy gond, az a csekkek kézbesítése és a befizetési határidő közötti időtartam. Jobb hónapokban ez akár a három napot is elérheti, de általában inkább csak kettőt kapunk belőle. Ha véletlenül elmennénk egy egész hétre nyaralni, akkor mi van? Még ha a szomszéd ki is veszi a postaládából, kérjem meg, hogy slattyogjon el ő a postára és fizesse be helyettem? Esetleg alakítsam úgy a kötelező gyárleállást meg az egyéb szabadságokat, hogy biztosan ne arra a hétre essen, amikor megérkezik a csekk? Most komolyan!

Ami pedig végképp kiakasztó az az, hogy ha a többi szolgáltatónak ezt a problémát sikerült korrekt módon megoldania, akkor miért pont ennek az egynek nem megy? Esetleg vannak mások is, csak nekünk nincs hozzájuk közünk? Van bárkinek bármi ötlete, hogy miért kell még ezzel is stresszelni a tisztességes adófizető állampolgárokat?

Szólj hozzá!
Címkék: Aktuális

A bejegyzés trackback címe:

https://hearnolie.blog.hu/api/trackback/id/tr7711686543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása